Dag van het Erfrecht 2023

Op 16 juni 2023 organiseren de VEAN, Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland, de vFAS, Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators en de EPN, Vereniging van Estate Planners in het Notariaat, voor de derde keer de Dag van het Erfrecht. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom de afwikkeling van erfenissen, zodat erfenissen zorgvuldig kunnen worden afgewikkeld en escalatie binnen de familie kan worden voorkomen en conflicten kunnen worden opgelost. Advocaten Familie- & Erfrecht ondersteunt dit initiatief van harte! Het is mooi om te zien dat deze erfrechtelijke verenigingen deze dag samen optrekken.

Financieel ouderenmisbruik

Dit jaar staat de Dag van het Erfrecht in het teken van het financieel misbruik van ouderen. Uit cijfers volgt dat tienduizenden ouderen jaarlijks het slachtoffer worden van financieel misbruik en de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het voorkomen van financieel misbruik van ouderen. Bij financieel ouderenmisbruik valt te denken aan de buurman die aanbiedt om met de pinpas van de oudere boodschappen te doen, maar ondertussen met dezelfde pinpas bedragen voor zichzelf opneemt bij de bank. Denk ook aan de dochter die haar ouder helpt met internetbankieren en hierbij bedragen naar zichzelf overmaakt. Of de hulp in de huishouding die de welgestelde oudere overhaalt zijn testament te wijzigen. Bij een vermoeden van financieel ouderenmisbruik ontstaan er allerlei vragen. Welke maatregelen kunt u nemen om het misbruik te stoppen of zelfs te voorkomen? En wat kunt u doen om het verdwenen vermogen terug te brengen in de nalatenschap?

Tips bij verdenking van financieel ouderenmisbruik

Al eerder schreven mijn collega’s artikelen over wat een erfrechtadvocaat voor u kan doen als u een vermoeden heeft van financieel ouderenmisbruik en hoe het verdwenen vermogen kan worden teruggebracht in de nalatenschap.

Link: https://advocaaterfrecht.nl/verdwenen-vermogen/ik-vermoed-financieel-misbruik-tijdens-leven-wat-kan-een-erfrechtadvocaat-voor-mij-doen/

Link: https://advocaaterfrecht.nl/verdwenen-vermogen/wat-kan-de-erfrechtadvocaat-doen-om-verdwenen-vermogen-terug-in-de-nalatenschap-krijgen/

Zoekt u bijstand van een erfrechtspecialist?

Bij een vermoeden van financieel ouderenmisbruik is het van belang zo snel mogelijk de noodklok te luiden. Een in het erfrecht gespecialiseerde advocaat van Advocaten Familie- & Erfrecht kan hulp bieden. Veelvuldig behandelt het unieke team van erfrechtspecialisten van Advocaten Familie- & Erfrecht dossiers waarin sprake is van financieel ouderenmisbruik. In de afgelopen jaren werden miljoenen euro’s teruggebracht in nalatenschappen. Ook voor andere vragen over de afwikkeling van een erfenis, zoals bijvoorbeeld vragen over de inhoud van het testament, de (berekening van de) legitieme portie en de vereffening van de nalatenschap, kunt u bij hen terecht.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.