VereffeningsFlits juni. ’23

Vanuit ons kennisinstituut FEIN vinden we het belangrijk en leuk om onze cursisten en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen rondom de vereffening van nalatenschappen.

In de VereffeningsFlits gaan wij in op enkele inhoudelijke thema’s rondom de vereffening van nalatenschappen en behandelen wij actuele ontwikkelingen en/of uitspraken met betrekking tot de vereffening.


De vereffenaar van de nalatenschap en beheerstaken

In deze VereffeningsFlits worden drie voor de vereffening van de nalatenschap relevante onderwerpen belicht die in deze uitspraak aan bod komen.

Lees verder >


Het loon van de vereffenaar van de nalatenschap blijft de gemoederen bezighouden

Over het loon van de vereffenaar bestaat – ondanks het feit dat de erfrechtelijke vereffenaar van de nalatenschap dit jaar maar liefst zijn 20 jarig jubileum viert – nog steeds een aantal onduidelijkheden. Hoe werkt de vaststelling van het loon van de vereffenaar bijvoorbeeld bij een positieve nalatenschap? En wat is het toetsingskader bij de vaststelling van het loon?

Lees verder >


Verzetprocedure en rekening- en verantwoordingsprocedure bij vereffening van de nalatenschap

De beschikking van de kantonrechter Den Haag van 17 maart 2023 (ECLI:NL:RBDHA:2023:3444) is niet alleen relevant rondom de thema’s van het beheer van de vereffenaar en het loon van de vereffenaar. Ook ten aanzien van de verzetprocedure en rekening- en verantwoordingsprocedure is deze beschikking interessant.

Lees verder >


Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen 2023

In september 2023 gaat de – alweer – vijfde editie van de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen van start. Schrijf je hier snel in, er zijn nog plaatsen beschikbaar.


Leestips

  • Hof Den Haag 21 december 2022, ECLI:NL:GHDHA:2022:2853.
  • Rechtbank Rotterdam 2 maart 2023, ECLI:NL:RBROT:2023:2417.
    De rechtbank benoemt in drie zaken een vereffenaar;

Maar er is meer: bekijk alle leestips >


Wilt u ook de VereffeningsFlits per email ontvangen? Schrijf u dan in via het formulier onderaan deze pagina.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.