Echtscheidingsadvocaat in Valkenswaard en omgeving

Een scheiding is een heftige gebeurtenis, waar niet alleen emotioneel, maar ook anderszins veel bij komt kijken. Om dit hoofdstuk zo snel en goed mogelijk af te sluiten begeleiden onze advocaten u gedurende het hele traject. Zij beantwoorden uw vragen, en begeleiden u ook bij zaken die u wellicht over het hoofd ziet. Onze advocaten geven advies, juridische bijstand en begeleiden u met de focus op goede afspraken en een gedegen afwikkeling van de scheiding.

 

Mediation, onafhankelijke bemiddeling

Het is niet altijd noodzakelijk om voor een conflict rondom een echtscheiding juridische stappen te ondernemen. Bij Advocaten Familie- & Erfrecht hebben wij speciaal opgeleide mediators. Een mediator is een onafhankelijk bemiddelaar, hij/zij spreekt geen oordeel uit en heeft als doel om met beide partijen naar een passende oplossing te zoeken, waar beiden zich in kunnen vinden.

Vragen bij een scheiding

Wanneer u in een scheiding verwikkeld bent is er vaak een aantal vragen waar u en uw ex-partner duidelijkheid over willen. Een echtscheidingsadvocaat kan u daarbij helpen. Bij onder andere de onderstaande zaken kunnen wij u begeleiden naar een passende oplossing:

  • Hoe verdelen we bezittingen en hoe gaan we om met schulden?
  • Wat gebeurt er met het huis na de scheiding?
  • Hoe wordt de omgang met de kinderen geregeld?
  • Wat wordt er over alimentatie afgesproken?
  • Wat gebeurt er met het bedrijf?