Scheiden en de onderneming

u bent jarenlang bij elkaar geweest en u of uw partner heeft veel tijd en energie gestoken in de onderneming. Hoeveel u ook van elkaar heeft gehouden of nog steeds van elkaar houdt, u ziet samen geen toekomst meer. Een scheiding is onvermijdelijk geworden. Bij scheiden met een onderneming komen veel juridische aspecten kijken. Als ondernemer heeft u er belang bij dat de onderneming kan worden voortgezet. Als echtgeno(o)t(e) van de ondernemer heeft u er belang bij dat uw rechten ten aanzien van de onderneming veilig worden gesteld. Laat u daarom bijstaan door een specialist.

 

Wat gebeurt er met de onderneming?

Wij bespreken met u uw wensen en mogelijkheden ten aanzien van de onderneming. Hoe wilt u de gevolgen van de echtscheiding geregeld zien, waarbij de belangen van de onderneming worden gewaarborgd? Belangrijke aspecten bij scheiden met een onderneming:

  • waarde van het bedrijf;
  • continuïteit van de onderneming;
  • fiscale aspecten;
  • veiligstellen van inkomen (alimentatie);
  • pensioen.

Hulp van een specialist inschakelen

Jarenlang staan wij (MKB)ondernemers en hun echtgenoten bij al dan niet gezamenlijk (als advocaat of als mediator) bij het regelen van de gevolgen van de echtscheiding. Naast het op goede wijze regelen van de gevolgen van de echtscheiding voor onderneming, kunnen wij u ook bijstaan voor wat betreft al het andere dat er geregeld moet worden. Niet alleen zorgen wij ervoor dat juridisch alles goed geregeld wordt, ook fungeren wij als sparringpartner.

Heeft u vragen over de gevolgen van een echtscheiding of wilt u een advocaat inschakelen? Neem dan contact met ons op.